Ontvang gratis tot 3 offertes voor Elektriciteit voor particulieren

Wat is uw jaarlijks verbruik (schatting in KWh)?
Wanneer loopt uw huidig contract af?
Voornaam
Achternaam
E-mail
Telefoon
U bent...
Adres (straat, nr., bus)
Postcode
Plaats
Land


offertes elektriciteit

10 Tips waarmee je elektriciteit kan besparen

Offertes: vergelijken  Rubriek: 5. Tips
Bespaar energie

Met een paar simpele tips kan je algauw een pak geld besparen op je elektriciteitsfactuur. Daarnaast denk je misschien best ook eens na over je huidige leverancier. Vergelijk verschillende leveranciers en ontdek hoe jij minder kan betalen voor elektriciteit. Hier zijn alvast een paar tips om het verbruik te drukken:

 1. Gebruik geen elektrische verwarming. Een elektrisch verwarmingstoestel verbruikt bijzonder veel Elektriciteit.
 2. Onderhoud uw toestellen. Een slecht onderhouden toestel verbruikt vaak veel meer. Denk maar aan een diepvries met een ijslaag. De vriezer zal veel meer verbruiken. Kuis de vriezer gewoon even uit en het toestel zal veel minder gaan verbruiken.
 3. Haal laders uit het stopcontact. Een ongebruikte lader die in het stopcontact blijft zitten blijft energie verbruiken. Haal ze er dus uit wanneer je ze niet gebruikt.
 4. Schakel toestellen altijd volledig uit. Uw televisietoestel, laptop, cd-speler of radio blijft elektriciteit verbruiken als je ze niet volledig uitschakelt. Zelfs al is het gewoon een klein lampje dat blijft branden.
 5. Reinig uw lampen. Wanneer er stof op uw lampen komt zullen ze minder licht geven. Dan schakel je een extra lamp in. Door de lampen regelmatig te kuisen zal je veel licht blijven hebben.
 6. Vul de vaatwasmachine volledig. De regel bij de vaatwas is, hoe voller, hoe beter. Een half gevulde vaatwasmachine verbruikt evenveel als een volle machine. Je laat dus beter één keer een volle machine draaien dan twee keer een halve machine.
 7. Kies voor lichte tinten in uw interieur. Wie zijn muren zwart schildert zal meer verlichting nodig hebben. Met lichtere tinten heb je minder lampen nodig.
 8. Vervang beeldbuizen door een LCD-scherm. Een LCD-scherm verbruikt tot 60% minder dan een beeldbuis. Bovendien is het ook nog eens stijlvol. Een investering die je snel hebt terugverdient.
 9. Kook je op een elektrisch vuur? Schakel het vuur dan een paar minuten voor het einde van het koken uit. Een elektrisch vuur blijft namelijk nog enkele minuten warm nadat je het hebt uitgeschakeld. Je verbruikt dus een pak minder als je het vuur op tijd uitschakelt en de warmte die het vuur nog geeft ook gebruikt.
 10. Controleer de dichtingen van uw koelkast en diepvriezer. Een koelkast of vriezer waarvan de dichtingen kapot zijn verbruikt veel elektriciteit. Het vervangen van de dichtingen vraagt weinig tijd.

Als je rekening houdt met deze energietips zal jouw elektriciteitsrekening verminderen. Maar je doet er ook goed aan een nieuwe elektriciteitsleverancier te zoeken. Vergelijk daarom rustig de kostprijs van elektriciteit bij verschillende aanbieders.

{lang: 'nl'}

Bent u op zoek naar een electriciteit leverancier? Stuur hier een aanvraag en ontvang snel 3 offertes van electriciteit leveranciers in uw regio. U vergelijkt, volledig gratis en 100% vrijblijvend.


Aanverwante artikelen:

 1. Belg betaalt elektriciteit te duur