Ontvang gratis tot 3 offertes voor Elektriciteit voor particulieren

Wat is uw jaarlijks verbruik (schatting in KWh)?
Wanneer loopt uw huidig contract af?
Voornaam
Achternaam
E-mail
Telefoon
U bent...
Adres (straat, nr., bus)
Postcode
Plaats
Land


offertes elektriciteit

Duitse energiecentrale op luiers viert vijfde verjaardag

Offertes: vergelijken  Rubriek: 4. Actualiteit
Vergelijk Energieleveranciers

Een milieuvriendelijke energiecentrale die volledig op gebruikte luiers draait heeft in Duitsland zijn vijfde verjaardag gevierd. De centrale maakt ook sinds vorig jaar voor het eerst winst, 1,2 miljoen euro om precies te zijn.

Luiers van incontinente ouderlingen vormen een groot deel van onze afvalberg. Waarom zou je er dan niets nuttigs mee doen? In Duitsland worden de gebruikte luiers opgehaald en naar een energiecentrale in Meckenbeuren gebracht. Daar komen de luiers gebruikt als brandstof om elektriciteit op te wekken.

De centrale kan tot 4.200 ton luiers per jaar verwerken, maar zit momenteel nog maar aan een capaciteit van 3800 ton. De centrale produceert nu 1.240 kilowatt. Met die hoeveelheid kan een wasserette dagelijks acht ton kleren wassen en een keuken dagelijks 3.000 maaltijden klaarmaken.

{lang: 'nl'}

Bent u op zoek naar een electriciteit leverancier? Stuur hier een aanvraag en ontvang snel 3 offertes van electriciteit leveranciers in uw regio. U vergelijkt, volledig gratis en 100% vrijblijvend.