Ontvang gratis tot 3 offertes voor Elektriciteit voor particulieren

Wat is uw jaarlijks verbruik (schatting in KWh)?
Wanneer loopt uw huidig contract af?
Voornaam
Achternaam
E-mail
Telefoon
U bent...
Adres (straat, nr., bus)
Postcode
Plaats
Land


offertes elektriciteit

Groene energie is geen bedrog

Offertes: vergelijken  Rubriek: 1. Elektriciteit leverancier
Groene energie

In een gezamenlijke studie kwamen Greenpeace en Test-aankoop tot de conclusie dat de verkoop groene energie “puur bedrog” is. De Vlaamse Regulator voor Energie en Gas (VREG) trekt deze studie in twijfel. Volgens de regulator zijn er voldoende garanties dat wie betaalt voor groene stroom ook effectief groene stroom verbruikt.

Het verbruik van groene stroom zit in de lift. De leveranciers doen alles wat mogelijk is om zo veel mogelijk groene stroom te verkopen.  Ze hebben er dan ook alle baat bij. De verkoop van groene stroom is vrijgesteld van bepaalde federale bijdragen. Hierdoor kunnen leveranciers de groene stroom aan een voordelig tarief verkopen.

De bedoeling van het systeem is dat de consument gestimuleerd wordt om voor groene stroom te kiezen. Door groene stroom voordeliger te maken zullen meer consumenten bijvoorbeeld zonnepanelen plaatsen. De overheid garandeert dat het geld van wie op zijn factuur geld betaald voor groene stroom ook effectief naar groene-stroom-productie gaat. Maar dat trekt de studie van Greenpeace en Test-aankoop dus in twijfel. Volgens hen is er onvoldoende toezicht op het systeem en leidt dit tot wantoestanden. De Vlaamse Regulator garandeert echter dat het systeem goed werkt en dat het voor consumenten en ondernemingen een goed plan is om de overstap naar groene stroom te wagen.

{lang: 'nl'}

Bent u op zoek naar een electriciteit leverancier? Stuur hier een aanvraag en ontvang snel 3 offertes van electriciteit leveranciers in uw regio. U vergelijkt, volledig gratis en 100% vrijblijvend.