Ontvang gratis tot 3 offertes voor Elektriciteit voor particulieren

Wat is uw jaarlijks verbruik (schatting in KWh)?
Wanneer loopt uw huidig contract af?
Voornaam
Achternaam
E-mail
Telefoon
U bent...
Adres (straat, nr., bus)
Postcode
Plaats
Land


offertes elektriciteit

VREG gaat voor een overstap zonder zorgen

Offertes: vergelijken  Rubriek: 1. Elektriciteit leverancier
Groene energie

De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) heeft samen met de verschillende energieleveranciers een nieuwe procedure in werking gesteld om de switch naar een nieuwe energieleverancier te vergemakkelijken. De zogenaamde pre-switchprocedure legt de leveranciers een aantal verplichtingen op om de leverancierswissels, of dus de switch, zo correct mogelijk te laten verlopen.

Wanneer je overstapt naar een nieuwe leverancier zal deze voortaan bij je oude leverancier moeten informeren over jouw contract. De oude leverancier is vanaf deze maand verplicht deze informatie vrij te stellen. Zo kan de nieuwe leverancier jou informeren over de eventuele kosten van een overschakeling.

Er zijn ook afspraken gemaakt over wanneer er wel en niet een verbrekingsvergoeding mag aangerekend worden. Wanneer de leverancierswissel tot één maand voor of na de einddatum van het huidige contract is aangevraagd zal geen verbrekingsvergoeding aangerekend worden. De VREG ziet er op toe dat de energieleveranciers zich aan deze afspraken houden. Er is dus met andere woorden alweer een reden minder om niet te veranderen van leverancier. Vergelijk daarom verschillende elektriciteitsleveranciers voor je een keuze maakt.

{lang: 'nl'}

Bent u op zoek naar een electriciteit leverancier? Stuur hier een aanvraag en ontvang snel 3 offertes van electriciteit leveranciers in uw regio. U vergelijkt, volledig gratis en 100% vrijblijvend.


Aanverwante artikelen:

  1. Voordelen van een overstap worden onderschat
  2. Wat voor contract heb ik nodig?
  3. Ga voor een lager verbuik
  4. Groene energie is geen bedrog